18. szám

PATENT
A MAGYAR FELTALÁLÓK EGYESÜLETÉNEK TÁJÉKOZTATÓJA
(Internetes változat)

Megjelenés:

2003. 10. 15.

 

Tartalom

Dr. Bendzsel Miklós MSZH elnök állami kitüntetése

A „PATENT” hírlevelünket most olyan feltalálóknak és szabadalmat bejelentő cégeknek is elküldtük, akik még nem tagjaink. Tettük ezt azért, hogy szélesebb körben váljunk ismertekké, így többen jelentkezzenek a GENIUS-EUROPA nemzetközi találmányi bemutatóra. Lehet, hogy sokakkal most találkozunk először. Ilyenkor bemutatkozással illik kezdeni.

Bemutatkozó (PDF formátumban)

Bemutatkozó  (HTML formátumban)

Hosszú vajúdás után végre meg fog születni a hazai innováció fellendítésére szánt törvénycsomag. A „Kutatási és Technológiai Innovációs Alapról” készített törvényjavaslatot szeptemberben az Oktatási Miniszter beterjesztette. Sajnos abban a „feltaláló”, a „találmány” vagy a „szabadalom” szavak nem szerepelnek. Pedig e fogalmak nélkül az innováció nem az, ami. Törvényhozóink figyelmébe is ajánljuk vezércikkünket, amely dr. Vedres András írása. A törvénymódosításhoz még időben vagyunk.

Az innováció létalapja valamint támogatása     (Itt letölthető PDF formátumban is)

1 sz. ábra

A MAFE módosító indítványa a T/5157. számú, a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapról szóló törvényjavaslatra vonatkozólag

Az Európai Unióhoz történő csatlakozásunk alkalmából rendezzük meg a következő GENIUS nemzetközi találmányi kiállítást 2004. május 1-4. között a Budapesti Vásárközpontban GENIUS-EUROPA néven!

Jelentkezési felhívás a GENIUS-EUROPA kiállításra

Általános tájékoztató   (Itt letölthető PDF formátumban is)

 

Magyarország számára létérdek a „jó kezdés” az Európai Unióban. Akkor leszünk sikeresek, ha az innovációs folyamatok felgyorsulnak, kiteljesednek. Ehhez a legfontosabb hozzájárulást az innováció motorja, a műszaki alkotó tevékenység szolgáltathatja. Különösen fontosnak tartjuk ezért a feltalálók ismereteinek bővítését. Ezért szervezzük meg továbbképzésüket, amely az EU tagsággal kapcsolatos ismeretszerzésre irányul, remélve azt is, hogy a hazai műszaki alkotó gárdát inspirálni is fogjuk.

Feltaláló Szabadegyetem (általános tájékoztató és jelentkezés)

Hírek

Vezetőinket fogadta a Miniszterelnök

A MAFE felhívása az EU csatlakozás alkalmából 

Vegyes rövid hírek