A Magyar Köztársaság elnöke a miniszterelnök előterjesztésére 2003. augusztus 20-án az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából a Magyar Köztársasági érdemrend tiszti keresztje polgári tagozata kitüntetést adományozta 

dr. Bendzsel Miklósnak, a Magyar Szabadalmi Hivatal elnökének 

a szellemi tulajdon magyarországi védelmének és iparjogvédelmünk európai integrációjának előmozdításában, valamint a korszerű, a hazai tudományos és technikai fejlődést támogató iparjogvédelmi hatósági tájékoztató munka kialakításában elért eredményeiért. 

A Magyar Feltalálók Egyesületének elöljárói és tagsága szeretettel gratulálnak dr. Bendzsel Miklósnak, a Magyar Szabadalmi Hivatal elnökének kitüntetése alkalmából, és további munkájához kíván sok sikert.

Mélyen tisztelt Elnök úr!

Mint ahogyan tavaly novemberében Önhöz írott nyílt levelünkben már kifejtettük, az iparjogvédelmünk európai integrációja volt az első lényeges közjogi lépés Magyarország jövőbeli sorsának alakításában. Meggyőződésünk, hogy az elkövetkező években, nem kis mértékben az Ön jelen  erőfeszítéseinek is betudhatóan, a hazai alkotóerő ismét fellendül.

Budapest, 2003. augusztus 21.

Magyar Feltalálók Egyesülete