MAGYAR FELTALÁLÓK EGYESÜLETE 2018. évi Közgyűlése

Rövid beszámoló a MAFE 2018. évi Közgyűléséről

A MAFE 2019. március 8-án tartotta meg a 2018. évi közgyűlés Budapesten, a LURDY HÁZ Konferencia és Bevásárlóközpontban.

Az érdemi munka előtt elhangzott Vedres András főtitkár előadása: „Magyar nők szerepe az alkotótevékenység terén” címmel. Ezután a Nemzetközi Nőnap alkalmából a résztvevők köszöntötték a női feltalálókat (Előadás itt).

Az elfogadott napirendnek megfelelően a Főtitkár beszámolt a 2018. évi munkáról.

1.     Vázolta a feltalálói tevékenység általános helyzetét, különös tekintettel a hazai aktivitásra, amely tavaly a történelmi minimumon volt. Kitért a kormányzati irányítás állapotára. Ismertette a MAFE tagságra vonatkozó aktuális adatokat.

2.     Ezután beszámolt a 2018-as évben megtartott Magyar Feltalálók Napja megünnepléséről, amit néhai elnökünk, Szántay Csaba egykori munkahelyén tartottunk, a Budapesti Műszaki Egyetemen.

3.     A tájékoztatás terén kiadtuk 12 oldal terjedelemben a PATENT 35. számát, frissítettük honlapunkat és elindítottuk a Facebook oldalainkat.

4.     Az érdekvédelem vonatkozásában kifejeztük szolidaritásunkat a munkásokkal és alkalmazottakkal, a túlóráztatás szabályainak hátrányos megváltoztatása elleni törekvéseik mellett. Több tucat alkalommal tagjaink felkérésére személyes érdekvédelmi problémák megoldásánál segédkeztünk.

5.     Végezetül a Főtitkár ismertette a MAFE gazdálkodására vonatkozó adatokat.

 

A Közgyűlés a beszámolót vita után egyhangúlag elfogadta.

Ezután került sor a 2019. évi tervek és költségvetés beterjesztésére a Főtitkár által. A jelen esztendőben ünnepeljük a MAFE harmincadik születésnapját. Rendezvényeinkkel ezt tervezzük megtisztelni.

1.     A Magyar Feltalálók Napjának megünneplésén 2019. június 14-én, Budapesten a megalakításunk helyén (Gyömrői út 21.), megkoszorúzzuk az emléktáblánkat, és díszebéd keretében elevenítjük fel dicső múltunkat.

2.     „Iránytű Feltalálóknak” címmel három inspiráló fórumot tartunk a brain storming szabályai figyelembe vételével.

3.     Megrendezzük a GÉNIUSZ ’19 Magyar Találmányi Kiállítást és Versenyt a Jubileum tiszteletére virtuális formában. A megnyitó 2019. augusztus 23-án lesz, ami pontosa az alakuló Közgyűlés napja volt.

4.     Az eseményekre vonatkozó részleteket a PATENT 36. számában, és a honlapunkon közöljük. A hírlevelünket tagjainknak, és a 2015 után találmányi oltalmat szerzett szabadalmak és használati minták független feltalálóinak kipostázzuk.

5.     Végezetül a Főtitkár ismertette a 2019. évi költségvetést.

 

A Közgyűlés a terveket és a költségvetést vita után egyhangúlag elfogadta.

 

 

 

MAGYAR FELTALÁLÓK EGYESÜLETE 1989 - 2019.

 

A 2019. évi Közgyűlésünk alkalmából, amelyet a COVID-19 pandémia következtében virtuálisan tartunk meg készítettük el
ezt az összeállítást az elmúlt 30 évünkről.

 

"Emlékeik szárnyán" dia bemutatól, amelyeken megelevenedik a jogelődünk, a Magyar Feltalálók Országos Egyesülete és a MAFE eddigi élete:

www.inventor.hu/kgy19/mafe30.pdf

MAFE történelem dióhéjban, szöveges összeállítás:

http://inventor.hu/aktualis/mafetrt.htm

MAFE történelmi filmhíradó (1992-2014):

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=Zwn3Kz4df8U&feature=youtu.be

Beszámolók özöne kiállításokon való szerepléseinkről, itt:

http://inventor.hu/hirekhu/akcioink.htm

Videofilm a koszorúzásról, melyben megemlékezünk elhunytainkról:

https://www.youtube.com/watch?v=I-qTq5RVjoY&feature=youtu.be

Bogsch Árpád, aki megalapította az ENSZ Szellemi Tulajdon Világszervezetét (WIPO),  száz évvel ezelőtt születet, rá itt emlékezünk:

 http://www.inventor.hu/hirekhu/bogsch/arpad.htm

Örök dicsőség Szántay Csaba egykori elnökünknek! Rá itt emlékezünk:

http://inventor.hu/Szantay/szantay85.htm