MAFE 2017. évi Közgyűlése

 

A MAFE 2017. évi Közgyűlését dr. Zoltán István elnök 2018. március 23-án (péntek) 14 órára összehívta. Helyszín: Budapest, LURDY Ház Konferencia és Bevásárlóközpont, I. emelet, 1 sz. terem (Budapest IX. Könyves Kálmán krt. 12-14; megközelíthető az 1 villamossal). Határozatképtelenség esetén az Alapszabály szerinti második kitűzés: ugyanakkor 14:30 órára, ugyanott.

Napirend:
14:00 óra: Megnyitó, majd a hazai feltalálás helyzetéről beszámoló és vita
14:30 óra:
1.) Beszámoló a 2017. évi munkáról és vita
2.) Tervek a 2018. évre és vita

Tájékoztató a hazai feltalálás helyzetének felllendítéséről

Vedres András főtitkár ismertette a magyar feltalálás helyzetéről készített összeállítást, amelyt március 6-án megküldtünk a jelentősebb politikai pártoknak (FIDESZ, KDNP, Jobbik, MSZP, DK, LMP, Párbeszéd, Együtt, Momentum, Kérfarkú) és az országos médiának. várva reflexióikat a Kötgyűlés időpontjáig. A mádia részéről semmilyen reakció sem érkezett, hasonlóan a FIDESZ, a Kétfarkú és az MSZP mág átvételi igazolást sem küldött. A KDNP válaszában a feltalálás helyzetromlását az "EU szabadalom" meglétének tulajdonítja (ilyen szabadalom nem is létezik, csak európai szabadalom van, amelyhez nincs köze az EU-nak). A DK levelében leírta, hogy fontosnak tartja a feltalálás fellendítését, hasonló értelmü nyilatkozatott küldött az LMP, Párbeszéd az Együtt és a Momentum. A Jobbik kinyilvánította, hogy kézséggel kötne egy megállpodást a Magyar Feltalálók Egyesületével a hazai feltalálói aktivitás felpörgetésére.

A MAFE 2018. évi Közgyűlése a hazai feltalálás fellendítése tárgyában az alábbi határozatot hozta:

Az elmúlt nyolc év alatt a hazaiak által feltalált és szabadalmat nyert műszaki megoldások száma történelmi mélypontra került, miközben a világ országainak többségében évről évre egyre több találmány születik. Ennek oka a kormányzat rossz gazdaság- és társadalom-politikája. Annak eredményeként az ország jövője került veszélybe. Több politikai és társadalmi szervezet felismerte, hogy a hazai feltalálás fellendítése fontos közérdek.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom felajánlotta, hogy a Magyar Feltalálók Egyesületével együttműködési megállapodást köt a hazai feltalálás fellendítése érdekében.

A Magyar Feltalálók Egyesülete a 2017. évi Közgyűlésen hozott határozatában egyhangú döntéssel két tartózkodás mellett kinyilvánítja, hogy érdekében áll a Jobbik Magyarországért Mozgalommal a hazai feltalálás fellendítésére együttműködési megállapodást kötni.