Szereplés külföldi kiállításokon, egyéb rendezvényeinken 2012-ben

Jelentkezés

A találmányok hasznosításának első és legfontosabb lépése az alkotás bemutatása. Erre szolgálnak a nemzetközi találmányi kiállítások, ahol erkölcsi elismerést és értékes üzleti kapcsolatokat lehet szerezni.
A MAFE 1989 óta végzi a magyar találmányok hasznosításánál az első és legfontosabb lépést, a műszaki alkotások bemutatását piacszerző nemzetközi fórumokon. A globalizáció kiteljesedett, ezért célszerű a hasznosításra szánt találmányt minél több külföldi helyen bemutatni. Ez költséges. Állami támogatás nélkül megoldhatatlan feladat. Sajnos a hazai innovációs támogatási rendszer több mint egy éve nem biztosít forrásokat. Az innovációs támogatás a találmányi marketing tevékenységhez a közeli jövőben nem fog érkezni. Pedig az ideák nem várhatnak, tartja a mondás.
A MAFE ebben a nehéz időszakban is teszi a dolgát. Maximálisan  kihasználja az IFIA nyújtotta lehetőségeket, a világszervezet hivatalos kiállításain magyar találmányi bemutatókkal szerepel. A standbérletet az IFIA fizeti. Köszönet érte!

 

A feltalálók világszervezete (IFIA) támogatásával az alábbi kilenc kiállításokon fogunk rendezni magyar kollektív találmányi bemutatókat egyenként 4-10 alkotás részvételével:

 

1.      Május 4-6. AGRO ARCA Slatina, Horvátország – nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari innovációs kiállítás. Már három korábbi alkalommal szerepeltünk itt. Konferencia is lesz, határmenti város, üzleti kapcsolatok kialakításának hagyományos, baráti helyszíne.

2.      Május 21-25. Inventors Belgrade 2012, Szerbia – nemzetközi kiállítás ifjúsági feltalálók számára.

3.      Június 13-15., INPEX Invention and Innovation Fair, Pittsburgh (PA, USA). USA legjelentősebb találmányi kiállítása, magasak a költségek, csak 2 találmány bemutatkozására lesz lehetőség.

4.      Szeptember 27-29., 8th International Salon of Inventions and New Technologies, Sevastopol, Ukrajna. Ez lesz a magyar találmányokkal a második szereplés Ukrajnában.

5.      Október 12-15., ARCA International Innovation Show, Zágráb, Horvátország. Már többször voltunk ezen a vásáron, most új helyszínen rendezik, az egyetemi központi könyvtár aulájában Az esemény alatt ünnepeljük Zágrábban az 5. Nemzetközi Feltalálók Napját.

6.      Október 23-27., 3rd World Cup of Computer Implemented Inventions, Lagos, Nigéria. Csak számítógépes találmányokkal lehet részt venni. A kiállítók díjmentes hotelt kapnak.

7.      November 9-12., 8th International Invention Exhibition, Kunshan, Kína. Minden eddigi kiállításoknál hatalmasabbnak ígérkezik ez, mert több ezer találmány bemutatása várható. Kunshan Kína leggazdagabb városa.

8.      November 29-december 2., SIIF nemzetközi innovációs kiállítás Szöulban, Dél-Korea. Jelentős üzleti esemény Ázsiában.

9.      December 12 -15., Cairo International Innovation Trade Show, Kairó, Egyiptom. Első alkalommal rendezik ezt az eseményt, melynek része lesz egy robotikai bemutató is.

 

Fogadjuk azon feltalálóknak, kis és közepes vállalkozásoknak, non-profit kutatóhelyeknek, mint szabadalomtulajdonosoknak a jelentkezését, akik rendelkeznek öt évnél nem régebben feltalált illetőleg hasznosított találmánnyal, külföldi innovációs fórumokon marketing céllal történő bemutatásra.

Jelentkezni lehet 2011. április 5-ig az Egyesületnél (genius@inventor.hu vagy +361 2203040). Visszaigazolás az elfogadásról 2011. április 15-ig történik.

Az elfogadott témák számára az IFIA jóvoltából 2 négyzetméternyi kiállítóhelyet biztosítunk díjmentesen, fizetjük a nevezési díjat. Elkészítjük a posztert a bemutatáshoz. Ki és visszaszállítjuk a kiállítási anyagot, ellátjuk a standon az információs szolgálatot. Fizetendő hozzájárulás: a poszter készítéshez 10 ezer Ft, és az egyéb járulékos költségekhez (mint a logisztika) kiállításonként 10 ezer Ft.