Nemzetközi találmányi kiállítások

2004.  10.  25.

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) támogatása

A MAFE elnökségének delegációját (Kuthi Zoltán és Szöllősy János titkárok, dr. Vedres András főtitkár) bemutatkozó látogatáson fogadta dr. Boda Miklós úr, az NKTH elnöke. Delegáción bemutatta az egyesületet, majd beszámolt a GÉNIUSZ-EURÓPA kiállításról és megköszönte a Hivatal támogatását.

Tájékoztatták az Elnök urat a MAFE terveiről, és kérték ahhoz a Hivatal anyagi segítségét, amelyet az NKTH vezetője kilátásba helyezett.

A megbeszélést követően Boda doktor kérésére a MAFE írásban megadta  2004. október és 2005. október közötti időszakra vonatkozó találmányi marketing tervet és támogatási igényt. Az NKTH elnöke az alábbi kiállításokon történő kollektív (64 téma bemutatása) részvételhez 8,2 millió forint támogatást ítélt meg.

IENA - Nürnberg,  2004. október 28 - 31.

EUREKA - Brüsszel, 2004. november 16 - 21.

Genfi Találmányi Szalon, 2005. április 6-10.

Az első két kiállításra a szervezés, jelentkezés, előkészítés megtörtént. Az NKTH éves szintű támogatása hosszú idő óta először biztosítja a zavartalan innovációs-marketing munkát. Az elmúlt években mindig csak eseti támogatást kaptunk, azt is csak a szereplések után. Mivel forgóalapjaink nincsenek, állandó kölcsönökre volt szükségünk. Végre van egy olyan állami szerv Magyarországon, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal, amely valójában támogatja a feltalálást és az innovációt. 

2004.  10.  25.

Jelentkezés a Genfi Találmányi Szalonra

Genfi Találmányi Szalon, 2005. április 6-10. 

Jövőre 33. alkalommal rendezik meg Genfben a világ egyik leghíresebb találmányi kiállítását, amelyre több mint 40 országból várnak üzletembereket. Az elmúlt évben 30 millió $ összértékben kötöttek a Szalonon üzleteket. A MAFE több mint egy évtizede rendszeresen nagy sikerrel szerepel Genfben hazai találmányokkal.

A kollektív bemutatón jogvédett találmányokkal lehetett szerepelni, feltétel a MAFE tagság, és hozzájárulás fizetése, ami témánként 30 ezer Ft, valamint a kiállítási anyag kívánalom szerinti elkészítése és a megjelölt határidőre történő átadása.

A MAFE az állami támogatásból fedezi szereplés összes költségeit, ez témánként 300 ezer Ft,  amely összeget támogatásként biztosítja a szereplők számára. A MAFE elvégzi a szervezést, a poszterek elkészítését, a közös reklámot, 2 négyzetméternyi installált kiállító területet biztosít témánként, megoldja a szállítást, elkészíti a standot Genfben, végzi a téma bemutatását, és ellátja a bemutatóval kapcsolatos üzleti szolgálatot.

Jelentkezési határidő 2005. február 15. További felvilágosítás és jelentkezés írásban: e-mail genius@inventor.hu , vagy fax: 06 1/220 3040 

2004.  09.  25.

A bukaresti kiállítást lemondtuk

 

A MAFE korábban meghívást kapott az INVENTIKA - Bukarest (október 5-10.) találmányi kiállításon való részvételre. Erre a bemutatóra a jelentkezést lezártuk, 10 bemutatandó témát kiválasztottunk. Szeptember 27-én kaptuk a hírt a román kutatási hivatal illetékes vezetőjétől, hogy a szervezést már nem ő végzi, hanem a Bukaresti Vásárközpont. Ebben a helyzetben már nincs mód a bemutatónk kivitelezésére, új kapcsolat felvételére, terület foglalására, így a részvételt lemondtuk. A jelentkezettektől elnézést kérünk, a bemutató elmaradása nem a mi hibánkból történt.