Sajtó anyagok

Sajtótájékoztatót tartottunk (2006. május 4-én) az alábbi témákról, amelyeknek sajtóanyagát itt megtalálják:

1. A feltalálók világszövetsége (International Federation of Inventors’ Association – IFIA  http://www.invention-ifia.ch , alapítva 1968) melynek 82 országból vannak a tagszervezetei, Vedres Andrást (http://www.vedresa.inf.hu)  választotta meg elnöknek. Az IFIA központja mostantól Budapesten lesz. Az új elnök üzenete a feltalálók előtt álló kihívásokról, és a világszervezet legfontosabb feladatairól > > > itt

1. A Magyar Feltalálók Egyesülete megszervezi a 110. Budapesti Nemzetközi Vásárhoz kapcsolódóan szeptember 9-12. között a GÉNIUSZ - Budapest Nemzetközi Találmányi Vásárt ( http://www.inventor.hu/genius6/genius6.htm), amelyen ötszáz találmány bemutatása várható a világ minden részéből. Ez lesz a hatodik ilyen nemzetközi kiállítás fővárosunkban. A kétévenként megrendezett GÉNIUSZ kiállítás az elmúlt évtizedben a világ egyik legkedveltebb innovációs fóruma lett.

1. Beszámoltunk az év első negyedévében történt sikeres külföldi (Moszkva: http://www.inventor.hu/kial06/moscow/moscow.htm ,  Párizs: http://www.inventor.hu/kial06/paris/paris.htm , Genf: http://www.inventor.hu/kial06/genf/genfe.htm ) szerepléseinkről, ahol több mint harminc díjat nyertek a magyar feltalálók, és értékes üzleti kapcsolatok létesültek az innováció további lépéseihez.