Támogatót keresünk

 

A IV. GENIUS Nemzetközi Találmányi Kiállítás virtuális változata sajnos még nem készülhetett el. A kiállítók leadták az ahhoz szükséges információt. Hogy abból internetes kiállítás legyen, sok munka és némi anyagiak szükségesek. Az előző ilyen bemutató elkészítésére a kormányzattól kaptunk pénzt. Most az Oktatási Minisztérium Fejlesztési Helyettes Államtitkárságához fordultunk. Ahol a vonatkozó pályázatunkat nem is értékelték, azzal az indokkal, hogy ők már más forrásból a GENIUS rendezvényt támogatták. A MAFE semmilyen támogatást tőlük nem kapott, figyelmeztettük a fejlesztés ügyeiben sáfárkodó hivatalt. Pályázatunkat pár hónap múlva, már a jelen Kormány alatt, ismét beadtuk, most azzal utasították el, hogy a kassza kiürült.

Álláspontunk szerint, a MAFE pályázatával kapcsolatban sérült az egyenlő elbánás elve. Nem fogadták be pályázatunkat egy olyan indokkal, ami nem volt igaz. Akkor még volt pénzük a fejlesztési tevékenységet népszerűsítő projektek támogatására. Kértük hibájuk orvoslását, amit megtagadtak, mondván az előző Kormány alatti dolgokkal nem kívánnak foglalkozni, oly annyira, hogy a sajnálkozás kifejezésére sem futotta tőlük.

Az előző GENIUS virtuális változata a mai napig is vonzza az érdeklődőket. Reméljük, hogy a IV. GENIUS virtuális változatának elkészítésére is vonzani fog támogatót.

 

VISSZA