JELENTKEZÉS

Magyar találmányi marketing 2009-ben külföldön

A találmányok hasznosításának első és legfontosabb lépése az alkotás bemutatása. Erre szolgálnak a nemzetközi találmányi kiállítások, ahol erkölcsi elismerést és értékes üzleti kapcsolatokat lehet szerezni. A globalizáció kiteljesedett, ezért célszerű a hasznosításra szánt találmányt minél több külföldi helyen bemutatni. A MAFE ebben az évben maximálisan kihasználja az IFIA nyújtotta lehetőségeket, a világszervezet hivatalos kiállításain magyar találmányi bemutatókkal szerepelni fog.

 Tudatjuk tagjainkkal, hogy az alábbi nemzetközi találmányi kiállításokon tervezünk magyar bemutatókat rendezni 2009-ben:

 

Február 2 – 5., Bangkok

Nemzetközi Találmányi Kiállítás, Konferencia lesz a Második Nemzetközi Feltaláló Nap megünneplése jegyében. Ide már 12 találmányt beneveztünk, a jelentkezést lezártuk.

 Május 1 – 5., Szöul

Második Nemzetközi Női Találmányi Fesztivált rendezik meg. Szeretnénk a második női kiállításon is szerepelni a magyar hölgyek találmányaival, mert az első szereplés sikerei köteleznek minket.

 Május 15-17., Kuala Lumpur, Malajzia

Hagyományos, jelentős üzleti esemény a távol-keleten az ITEX innovációs kiállítás. Idén harmadszor veszünk majd részt ezen a fórumon. A „Kreativitás és Innováció Európai Éve” eseménysorozathoz csatlakozott rendezvény.

 Június 2-4., Varsó

Lengyelország fontos innovációs piac számunkra. Az IWIS nemzetközi találmányi vásár gépkocsival is megközelíthető, a lengyelek barátként várnak bennünket. A „Kreativitás és Innováció Európai Éve” eseménysorozathoz csatlakozott rendezvény.

 Július 14-20., Damaszkusz

Az Al-Basel találmányi kiállítás a közel-kelt egyik fontos üzleti eseménye. A kilencvenes években már állítottunk ki azon találmányokat és értékes üzleti partnereket szereztünk. Szíria és az arab országok innovációs piaca nyitott számunkra.

 Szeptember 4-6., Marosvásárhely

A román testvérszervezetünk rendezi meg a találmányok világbajnokságát, amelyen országonként és szabadalmi osztályokként egy-egy alkotással lehet benevezni. A MAFE választja ki a magyar csapat tagjait, jelentkezéseket elfogadunk. A „Kreativitás és Innováció Európai Éve” eseménysorozathoz csatlakozott rendezvény.

 Szeptember 15-20., Zágráb

A Zágrábi Vásár részeként rendezik meg az ARCA nemzetközi találmányi vásárt. Ez idén a GÉNIUSZ testvérrendezvénye lesz. Érdemes még a látogatóknak is oda kiruccanni, tapasztalatokat szerezni. A „Kreativitás és Innováció Európai Éve” eseménysorozathoz csatlakozott rendezvény.

 November 5-8., Nürnberg

Ez lesz az idén a 61. IENA, amely az egyik legrangosabb találmányi fórum. A világ egyik legnagyobb fogyasztási cikk vásárának (Consumenta) részeként tartják meg, ezért a látogatottság igen nagy. A „Kreativitás és Innováció Európai Éve” eseménysorozathoz csatlakozott rendezvény.

 December 3-7., Szöul

A SIIF találmányi vásár azért jelentős, mert Korea innovációs potenciálja Japán után a legnagyobb a világon. Ezen a kiállításon mindenki ott van, aki Ázsiában a fejlesztés terén számít.

A kiállítások helydíját és a nevezési díjat, szállítási költségeket az Egyesület fizeti. Elkészíti továbbá a posztert, ellátja a képviseletet 30 ezer forint hozzájárulás fejében. A személyes jelenlét melegen ajánlott, annak költségeit mindenki maga kell fedezze.

 

Jelentkezni lehet szerepelni telefonon: 1/2203040 vagy e-mail elküldésével a genius@inventor.hu címre.