2003. 02. 28.

Ráth Tamás ezredes, a HM Technológiai Hivatal főigazgatója  GENIUS díjas

A Haditechnikai Kutatók és Fejlesztők Napja (február 28.) alkalmából Ráth Tamás úrnak GENIUS díjat adományoztunk, a haza védelmi képességét növelő technikával kapcsolatos alkotó tevékenység kimagasló támogatásáért, amelyet hosszú éveken keresztül nyújtott.

A díj átadására a Honvédelmi Minisztérium Technológiai Hivatalának ünnepi állománygyűlésén került sor, ahol megjelent vendékként a tábornoki kar több tagja, és a Minisztérium illetékes vezetői, valamint a Hivatallal kapcsolatban álló szervezetek és vállalkozások képviselői. A gyűlés után tudományos konferenciára került sor, ahol érdekes előadásokon számoltak be Ráth Tamás főigazgató munkatársai a legújabb eredményeikről. 
Itt most kiemeljük azokat az előadásokat amelyek jelentős alkotó munkáról számoltak be: a radioaktív, a biológiai szennyezések felderítését szolgáló módszerek és eszközök kifejlesztése, légvédelmi valamint meteorológiai radar rendszerünk átalakítása, egészségügyi konténeres rendszer, páncéltörő kézifegyver lövedék.

A konferencián bejelentettük, hogy a MAFE a Hivatal által kimunkált két, találmányi szintű megoldást tartalmazó eredményét díjmentesen bemutatja ebben az évben USA (INPEX) , Németország (IENA) és Belgium (EUREKA) nemzetközi találmányi kiállításain.