Katalógus

Köszöntöm a Magyar Feltalálók Egyesülete nevében.

Ön az egyesületünk által Budapesten, 2000. május 4. és 7. között rendezett II. Feltaláló Olimpia – Genius 2000 Nemzetközi Találmányi Vásár katalógusát olvassa most. Megtalálja ebben annak a 34 országból érkezett 442 találmánynak a jegyzékét, amely az Olimpián szerepelt. Ha az egyes újdonságokról bővebb felvilágosításra lenne szüksége, akkor az Internet segítségével látogassa meg a honlapunkon a Genius 2000 virtuális kiállítást:

<http://www.inventor.hu/genius2000.htm>,

vagy keresse fel a Feltalálók Egyesületei Nemzetközi Szövetsége (IFIA) „IFIS - IFIA Internet Inventions Store” találmányi áruházát:

< http://www.invention-ifia.ch/store.htm >.

A katalógusban szereplő adatok a következők:

Azonosító
Név, keresztév, doktori cím
Ország
A találmány címe

Az azonosító nagyban segít önnek a részletes tájékoztató megkeresésében. Ha az azonosító „G” betűvel kezdődik, akkor az Interneten legegyszerűbben a

http://www.inventor.hu/genius2000.htm

alatt találja meg a megadott azonosítóval jelezve a konkrét találmányról a tájékoztató anyagot. Ha az azonosító „IFIS” kezdetű, akkor a

http://www.invention-ifia.ch/store.htm

alatt éri el legegyszerűbben a kérdéses ajánlatot. E jelek után az IPC szerinti osztály jele (A-H) következik. A találmányokat az adatbázisok e szerint csoportosítva tartalmazzák. Ezután a konkrét találmány azonosító számát adtuk meg.

Eredményes keresést és sikeres üzletkötést kívánok

Dr. Vedres András főtitkár, rendező


A katalógusban a találmányokat a Nemzetközi Szabadalmi Osztályozás (IPC) (http://classifications.wipo.int/fulltext/new_ipc/index.htm) szerint csoportosítottuk Az „A” és a „G” szekciókat gyakorlati okokból kettébontottuk. Az egyes találmányokat szekciók szerint találhatja meg: